Energielabel aanvragen voor verkoop woning?

Je kunt zien hoe zuinig jouw huis is met behulp van een energielabel. In 2015 hebben alle huiseigenaren (ongeveer 5 miljoen) een voorlopig energielabel gekregen. Het energielabel is bijvoorbeeld gebaseerd op het bouwjaar. Daarnaast geeft het energielabel je een indicatie over hoe goed jouw huis geisoleerd is. Voor de verkoop van jouw huis is een energielabel verplicht. 

Een energielabel, wat is het precies?

Het label geeft indicatie van de energieprestatie van jouw huis. Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van jouw woning. Het doel is om het comfort (in energietechnische zin) groter te maken. Dit kan worden bereikt door met behulp van het energielabel huiseigenaren de woning energiezuinig te laten maken.

Neem gerust contact op.

 

Energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen

Waarom een energielabel aanvragen? 

Met behulp van een energielabel kunnen kopers en huurders een beter inzicht krijgen in de prestatie van een woning.  Hieruit kan blijken of de woning zuinig is of niet. Dit kan een extra rol spelen bij de bewuste keuze van de kopers of huurder om voor een bepaalde woning te kiezen.

Als een woning is verkocht of verhuurd is de verkoper of verhuurder verplciht om het geldige energielabel over te dragen aan de koper of huurder. Mocht dit niet gebeuren voordat het eigendom of sleutels zijn overhandigd dan riskeert de verkoper of verhuurder een boete. Deze boet is vele malen hoger dan de kosten voor een geldig energielabel.

Kan ik naast een energielabel ook een bouwtechnische keuring aanvragen? 

Ook kunnen we uiteraard jou begeleiden in een bouwtechnische keuring bij het aankopen of verkopen van je huis. Een onafhankelijke keurder vraagt dit altijd voor jou aan. 

Vragen? Neem contact met ons op

Welk energielabel heb jij?
Vraag gratis advies

Welke partij zorgt voor de uitvoering bij het aanvragen van het energielabel? 

Wij schakelen altijd een onafhankelijk externe deskundige organisatie in voor het aanvragen van een energielabel,  bouwtechnische keuring of een bouwtechnisch consult. iQ Makelaars Hoogeveen is geen keurende instantie. Wij zijn de specialist in het kopen en verkopen van huizen, waarbij wij alle zorg bij jou uit handen nemen. Wij schakelen voor de keuringen daarom de expertise in van Perfectkeur.

Perfectkeur is een geheel onafhankelijke organisatie. Zij werken een bouwtechnische rapport of energielabel uit door alle elementen van de woning op te nemen. Hierdoor ben je zeker van het beste en juiste advies. Daarnaast zijn de uitwerkingen van Perfectkeru altijd overzichtelijk door hun deskundigheid en ervaring.

Vul het onderstaande formulier in en vraag gelijk het product aan welke jij nodig hebt.

 

Contact

iQ Makelaars Hoogeveen
Willemskade 57
7902 AV Hoogeveen

E: Hoogeveen@iQMakelaars.nl
T: 0528 - 445 409

0528-445409

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen