iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
245 reviews
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Tamboerpassage gaat plaats maken voor woningen

minder dan 1 min.

Terug

De Tamboerpassage in het centrum van Hoogeveen gaat plaats maken voor honderden woningen, zo kondigde de gemeente aan. Hiermee hoopt men zowel de winkelleegstand als het woningtekort in één klap aan te pakken. 

In 2017 bepaalde de gemeenteraad dat het winkelgebied in het Hoogeveense centrum kleiner moest worden, onder andere om leegstand te bestrijden. De kern van het winkelgebied bestaat nu uit de Hoofdstraat, Van Echtenstraat, Grote Kerkstraat en een deel van Het Haagje en de Schutstraat. De Tamboerpassage valt hier niet onder, en krijgt dan ook een nieuwe invulling.

Volgens Christophe Poiron, opdrachtgever namens de Vereniging van Eigenaren (VvE), gaat het om 250 tot uiterlijk 700 woningen voor verschillende doelgroepen. De plannen voor de bouw liggen verder nog grotendeels open; in het najaar van 2022 zullen vijf potentiële bouwers hun ideeën voor de Tamboerpassage presenteren.

En de huidige ondernemers in de Tamboerpassage? De gemeente hoopt dat de eigenaren hun ondernemingen zullen kunnen verhuizen naar panden in de Hoofdstraat. Er is een subsidie van ongeveer 4 miljoen euro beschikbaar gesteld om deze ondernemers te ondersteunen. Tot nu toe hebben zo'n 30 ondernemers hier gebruik van gemaakt.

Het plan is om de Tamboerpassage eind volgend jaar 'kaal' op te leveren. In 2024 zou de sloop van het complex moeten beginnen.

Bron: Hoogeveensche Courant

Publicatiedatum 08/09/2022

Contact

iQ Makelaars Hoogeveen
Willemskade 57
7902 AV Hoogeveen

E: Hoogeveen@iQMakelaars.nl
T: 0528 - 445 409

0528-445409

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen