iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Stille verkoop Almelo

 Terug

Stille verkoop Almelo

Er zijn makelaars die de tactiek adviseren om een woning eerst een aantal dagen in de stille verkoop te doen.  Is dat verstandig en hoe werkt dat in de praktijk?

Kan goed lijken dat de eerste kijker ook de koper wordt en dat je dan gelijk een bod krijgt vanuit de stille verkoop maar je doet jezelf financieel te kort. Meer kansen betekent in de huidige markt betere biedingen.

Geïnteresseerden weten dat er in het traject van de stille verkoop weinig concurrentie voor de woning is en zullen minder diep in de buidel tasten. Als er gelijktijdig meerdere kandidaten zijn, dan zullen ze sneller toeslaan en met een beter bod. In de huidige markt merken we dat het belangrijk is om alle marketingkanalen gelijktijdig in te zetten en dan zoveel mogelijk bezichtigingen in te plannen. Het is een tijd van uitschieters, je moet alleen zorgen dat er zoveel mogelijk kijkers voor uw woning zijn zodat er veel kansen op biedingen zijn.

Lokale netwerk vs verkoop aan expats

Tuurlijk is het netwerk van een makelaar belangrijk, maar kijk dan ook naar alle doelgroepen zoals beleggers en expats. Expats zijn minder geneigd om zich in te schrijven bij klassieke makelaars, online vindbaarheid in het Engels van uw woning is daarvoor weer belangrijk.

Woont u in een grote stad, zoek dan een makelaar die het gewend is om met expats te werken.

Toch stille verkoop

Uiteraard kan stille verkoop in Almelo wel ingezet worden als je alleen een andere woning wilt kopen als de huidige verkocht is. En je nog niet zeker weet of je überhaupt wel wilt verhuizen. 

Bespreek dit met de makelaar, deze kan u adviseren en daarna beslist u bij iQ Makelaars Almelo altijd zelf welke verkoopstrategie en verkoopplanning er gehanteerd wordt.

Latente zoekers

Veel mensen zijn niet elke dag bezig met het zoeken naar een huis, maar als dan de juiste match door de Funda-woningmail op het scherm komt kunnen ze toch tot verkoop overgaan.

We noemen dit de latente zoekers, een ingezette Google of Facebook-campagne helpt hier ook bij. Bij een stille verkoop kun je deze groep niet bereiken terwijl dit toch vaak kopers blijken, deze kansen mis je dus wanneer je een woning eerst in de stille verkoop zet.

 

Kijk kritisch naar uw makelaar

Er zijn nu eenmaal makelaars die een woning liever binnen een paar dagen verkopen dan weken druk te zijn met bezichtigingen. Een hoge opbrengst voor een woning maakt voor de verkopend makelaar immers vaak weinig uit in de beloning terwijl dat voor u dé kans is om een financiële klapper te maken; doordat de opbrengst voor uw woning in box 1 of box 3 zal vallen betekent dit belastingvrij vermogen opbouwen. 

Elke makelaar kan in de huidige markt uw huis verkopen, maar de kunst is om dit voor het maximaal haalbare bedrag te doen en tegen de beste voorwaarden, zoek dus een makelaar die echt bereid is om ouderwets hard voor u te werken.

Deel dit artikel
   2 minuten lezen      06 november 2020

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Hoogeveen
Willemskade 57
7902 AV Hoogeveen

E: Hoogeveen@iQMakelaars.nl
T: 0528 - 445 409

0528-445409

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen