iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Werkwijze aankoop

iQ Makelaars helpt je graag bij het kopen van een huis

Als aankoopmakelaar is iQ Makelaars Hoogeveen er speciaal voor jou! Het is altijd verstandig om goede begeleiding te ontvangen bij het kopen van een nieuwe woning. Wij denken mee tijdens het aankoopproces, en zorgen er voor dat jij de juiste keuzes maakt. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijken we samen welke woningen jouw interesse hebben, en welke woningkenmerken voor jou wel of niet belangrijk zijn. Zo brengen we jouw wensen duidelijk in kaart. Door iQ Makelaars te kiezen als jouw aankoopmakelaar, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor jouw droomwoning!

Neem gerust contact op

 

Huis aankopen

Wensenlijst bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis met iQ Makelaars Hoogeveen begint met het opstellen van jouw wensenlijst. We maken een overzicht van vijf kenmerken waaraan de woning absoluut moet voldoen. Ook leggen we vijf kenmerken vast die voor jou een groot pluspunt zouden zijn, waarvan de nieuwe woning er uiteindelijk minstens drie moet hebben. Tijdens deze gesprekken kijkt jouw aankoopmakelaar samen met jou naar haalbare en reële wensen voor het kopen van een nieuw huis.

Neem vrijblijvend contact op

Stap 1: Hypotheekadvies door iQ Makelaars bij het kopen van een woning

In de huidige woningmarkt is het van belang om goed voorbereid te zijn, zodat je bij het kopen van een huis snel een overwogen keuze kunt maken. Het is daarom dan ook van belang om eerst een duidelijk beeld te hebben van jouw budget voor de nieuwe woning. Aankoopmakelaar iQ Makelaars Hoogeveen kan je hierbij helpen, door middel van een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek. Zo weet je hoeveel je kunt lenen, en kun je dus ook verstandige keuzes maken bij het kopen van een huis.

Hypotheekadvies aanvragen

Werkwijze iqmakelaars hoogeveen

Dáárom kies je iQ Makelaars Hoogeveen als jouw aankoopmakelaar:

 • Fanatiek en enthousiaste makelaarsteam
 • Persoonlijke aanpak en directe begeleiding
 • Flexibele beschikbaarheid, ook buiten kantooruren
 • Reël advies over de aankoopprijs van jouw droomhuis
 • Zekerheid van 100% klanttevredenheid

 

Aankoopmakelaar Hoogeveen

Stap 2: De zoektocht voor het kopen van je huis

Zodra we de wensen en mogelijkheden duidelijk in kaart hebben gebracht, is het tijd om echt op zoek te gaan naar de perfecte woning. Natuurlijk speel jij hier zelf een actieve rol in, door het nieuwe woningaanbod te blijven bekijken. Daarnaast geeft jouw aankoopmakelaar de zoekopdracht door aan lokale makelaars in de regio, waarmee jouw kansen enorm vergroot worden. Het komt zelfs regelmatig voor dat wij erin slagen om een nieuwe woning aan te kopen, voordat deze überhaupt op Funda geplaatst is.

Zodra we een interessante woning hebben gevonden, volgt vaak al snel een bezichtiging. Je kunt hierbij zelf beslissen of jouw aankoopmakelaar direct bij de eerste bezichtiging meegaat, of pas bij een volgende. Onze makelaars staan voor je klaar. iQ Makelaars Hoogeveen hanteert flexibele werktijden, en dit komt zeker bij bezichtigingen altijd goed van pas. Ook wanneer een afspraak buiten werktijden of in het weekend valt, is het voor ons meer dan vanzelfsprekend dat we hierbij aanwezig zijn.

Stap 3: Advies na de bezichtiging, waarbij we kijken naar de volgende zaken:

 • Hoe realistisch is de vraagprijs?
 • Hoe zal de prijsontwikkeling van de woning en wijk op de lange termijn zijn?
 • Welke investeringen heeft de woning eventueel nodig?
 • Is het aan te raden om een bouwkundige keuring te doen?
 • Wat zijn de ontbindende voorwaarden van de aankoop?
 • Welke bieding zorgt er voor dat je een goede kans maakt op de woning?

Stap 4: Ga je over tot kopen van het huis?

Zodra je besluit dat je de woning wilt kopen, bepalen we samen de strategie voor het uitbrengen van een bod. Door ons lokale netwerk hebben wij vaak directe connecties met de verkopend makelaar, waardoor we snel kunnen contact kunnen leggen en tot een deal kunnen komen. Als er overeenstemming is, zorgen we ervoor dat er een waterdichte koopovereenkomst wordt opgesteld. Bovendien controleren wij deze grondig en coördineren we de ondertekening van de koopovereenkomst. Hierna zorgen we er als aankoopmakelaar voor dat alle stukken bij de hypotheekadviseur komen en dat er een taxateur wordt ingeschakeld.

Is er een akkoord gesloten, en heb je een bindend hypotheekvoorstel ontvangen? Dan plannen we de overdracht in bij de notaris de opleverinspectie van de woning. Uiteraard is jouw aankoopmakelaar bij beide momenten aanwezig voor ondersteuning. Bij de afspraak met de notaris staat iQ Makelaars paraat voor vragen of eventuele aanpassingen in de akte van levering, en tijdens de opleverinspectie zorgen we ervoor dat het huis in de juiste staat wordt overgedragen.

Neem gerust contact op

Stap 5: Gefeliciteerd met je nieuwe woning!

Na de oplevering van het huis ben je eindelijk de eigenaar van jouw nieuwe woning. Gefeliciteerd! Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan na het kopen van het huis, bijvoorbeeld doordat er verborgen gebreken aan het licht komen, dan staat onze landelijke juridische afdeling klaar met raad en daad om jouw belangen te behartigen. Als aankoopmakelaar doet iQ Makelaars Hoogeveen er alles aan om jou een prettige ervaring te bieden bij het kopen van een huis!

Benieuwd wat iQ Makelaars Hoogeveen als aankoopmakelaar voor jou kan betekenen?

Plan een gratis adviesgesprek

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Hoogeveen
Willemskade 57
7902 AV Hoogeveen

E: Hoogeveen@iQMakelaars.nl
T: 0528 - 445 409

0528-445409

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen