iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Stappenplan huis verkopen

Het verkoopproces van een huis in duidelijke stappen

Wat is het stappenplan bij de verkoop van een woning? En hoe gaat het verkopen van een huis precies in zijn werk? Deze en andere vragen komen wellicht naar voren wanneer je van plan bent om jouw huis te gaan verkopen. iQ Makelaars Hoogeveen geeft je daarom graag een overzicht van de stappen van het verkoopproces van een huis. Wij bieden je tijdens het gehele proces begeleiding en advies, om ervoor te zorgen dat de verkoop snel en veilig verloopt.

Neem gerust contact op

 

Stappenplan huis verkopen

Stap 1: Gratis waardebepaling huis

Het bepalen van de waarde is een van de eerste stappen bij het verkopen van een huis, zodat hiermee ook een vraagprijs vastgesteld kan worden. Daarom biedt iQ Makelaars Hoogeveen een gratis en vrijblijvende waardebepaling binnen 48 uur! Tijdens een waardebepaling komt één van onze makelaars langs voor een kennismaking en het vastleggen van de woningkenmerken. Op basis van verder onderzoek bepalen wij uiteindelijk voor welke prijs jouw woning een reële kans maakt om verkocht te worden. We kijken bijvoorbeeld naar de prijzen van vergelijkbare koopwoningen, onderzoek door Kadaster en rapportages van Calcasa. Ben jij van plan om een huis te verkopen, en wil je graag de waarde weten?

Vraag een gratis waardebepaling aan

Stap 2: Verzamelen van relevante papieren

De tweede stap van het stappenplan voor het verkopen van je huis houdt in dat alle belangrijke documenten worden verzameld. Hierbij kun je denken aan de originele papieren die je hebt gekregen bij het kopen van het huis, maar ook stukken met betrekking tot verbouwingen die later gedaan zijn. Een stuk dat aangebouwd is, staat uiteraard niet op de originele papieren vermeld. Bovendien wordt de waardebepaling, de eerste stap van het stappenplan huis verkopen, als documentatie opgeslagen. Door deze zaken op orde te hebben kunnen we later snel handelen, waardoor de kansen op verkoop vergroot worden. Neem voor meer informatie gerust contact op met iQ Makelaars Hoogeveen!

Neem vrijblijvend contact op

Stappenplan Huis verkopen

Stap 3: Stylingadvies en professionele fotografie

Nadat alle documentatie op orde is, is het tijd voor stap 3 van het stappenplan huis verkopen: stylingadvies en professionele fotografie van de woning. Om de verkoop van het huis te bevorderen, zorgen we voor aansprekende foto's van de woning. Hiervoor is het niet alleen van belang dat een professionele fotograaf de foto's maakt, maar ook moet de woning goed gestyled worden. Gelukkig kan iQ Makelaars Hoogeveen je hier bij helpen. Met kleine aanpassingen, zoals het opruimen van bepaalde spullen, het herschikken van meubilair of het verven van een muur wordt al snel het verschil gemaakt. De presentatie is essentieel bij het verkopen van je huis.

Neem gerust contact op

Stap 4 in het stappenplan huis verkopen: Verkoopplanning huis

Uiteraard zijn stap 1 t/m 3 ook belangrijke onderdelen van de verkoop, maar bij stap 4 gaan we werken aan een concrete planning voor het verkooptraject van jouw huis. We denken na over de marketingcampagnes die we willen gaan inzetten, en bovendien leggen we vast wanneer er Open Huizen gehouden worden. In overleg met jou bepaalt iQ Makelaars Hoogeveen wat jij van ons verwacht, en welke middelen je wilt gaan inzetten. Zo komen we tot een duidelijke planning, die ervoor zorgt dat we jouw huis zo snel mogelijk voor de beste prijs verkopen.

Stap 5: Aandacht genereren met marketing voor jouw huis

Zodra de verkoopplanning gemaakt is, kunnen we beginnen aan onze zogeheten iQ Marketingboost. iQ Makelaars Hoogeveen werkt met een uitgebreide marketingstrategie waarmee we jouw woning breed onder de aandacht brengen. We plaatsen jouw huis via verschillende kanalen, zoals Funda, Pararius, Jaap en Luxury Homes. Naast deze woningplatforms kunnen we ook kiezen voor marketing via advertenties op bijvoorbeeld Google of Social Media. Bovendien ontwerpen we unieke brochures voor jouw woning, en kunnen we het huis voorzien van opvallende te koop-borden. Op deze manier krijgt jouw huis de aandacht die nodig is om snel verkocht te worden!

Meer informatie

Stap 6: Open huis & bezichtigingen

Zodra de woning online gezet wordt, komen er vaak al snel reacties van geïnteresseerden binnen. De 6e stap in het stappenplan huis verkopen is dan ook het organiseren van een Open Huis en bezichtigingen. Door middel van bezichtigingen krijgen geïnteresseerden meer gevoel bij het huis, waardoor men vaak eerder geneigd is om het huis te kopen. Bovendien zorgen Open Huizen vaak voor hogere biedingen, omdat men zich realiseert dat er meer mensen zijn die interesse hebben in de woning. Daarom zijn Open Huizen en bezichtigingen een belangrijk onderdeel in het stappenplan voor het verkopen van een huis bij iQ Makelaars Hoogeveen.

Neem gerust contact op

Verkoopproces huis

Stap 7: Onderhandelen en opstellen koopovereenkomst huis

Er is een bod binnen, gefeliciteerd! Al tijdens de bezichtigingen zorgen we ervoor dat we de drijfveren van potentiële kopers hebben achterhaald, zodat we beter kunnen inschatten op welk bedrag zij maximaal kunnen eindigen. Dit zetten we in bij de onderhandelingen. In overleg met jou bepaalt iQ Makelaars Hoogeveen of het uiteindelijke bod ook geaccepteerd wordt. Zo zorgen wij ervoor dat we jouw woning verkopen voor de allerbeste prijs!

Zodra er een overeenstemming is over de verkoop van de woning, is de koper pas 3 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst definitief gebonden aan de woning. Daarom zorgt iQ Makelaars Hoogeveen ervoor dat er binnen 48 uur na overeenstemming een juridisch waterdichte koopovereenkomst is opgesteld. In de overeenkomst houden we rekening met alle mogelijke zaken die zich eventueel voor zouden kunnen doen, zodat er niks meer mis kan gaan na de verkoop.

Stap 8: Opleverinspectie woning

Na het tekenen van de koopovereenkomst en de bedenktijd van 3 dagen is de verkoop definitief. Nu is het tijd voor de opleverinspectie, stap 8 van het stappenplan huis verkopen. Voordat we naar de notaris gaan plannen we een opleverinspectie bij de woning, als vast onderdeel van de overdracht. Tijdens deze afspraak voeren we een laatste controle van de woning uit, zodat het zeker is dat de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken. Bovendien worden de meterstanden vastgelegd, zodat je hiermee de energiecontracten kunt opzeggen. De inspectie wordt door iQ Makelaars Hoogeveen altijd in goede banen geleid.

Neem gerust contact op

Stap 9: Levering bij de notaris

Stap 9 in het stappenplan huis verkopen is de levering bij de notaris. Uiteraard zijn wij hier als makelaar ook bij aanwezig, zodat alles goed verloopt en je de juiste akte van levering ondertekent. Zo zorgt iQ Makelaars Hoogeveen ervoor dat je niks tekent waar je niet achter staat. Na de laatste inspectie van de woning en oplevering bij de notaris moeten enkel nog de sleutels overhandigd worden aan de koper. De woning is nu officieel verkocht aan een nieuwe eigenaar!

Stap 10: Nazorg door iQ Makelaars indien nodig

Uiteraard doet iQ Makelaars Hoogeveen er alles aan om het verkopen van de woning probleemloos te laten verlopen. Toch kan het in enkele gevallen voor komen dat er achteraf discussie ontstaat, bijvoorbeeld over verborgen gebreken. In dit geval staan wij nog steeds voor je klaar, en biedt onze juridische afdeling vanuit het hoofdkantoor advies en begeleiding. Uiteraard zonder extra kosten. iQ Makelaars gaat namelijk altijd voor 100% tevreden klanten door 100% service!

Neem gerust contact met ons op

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Plan een gratis adviesgesprek

Contact

iQ Makelaars Hoogeveen
Willemskade 57
7902 AV Hoogeveen

E: Hoogeveen@iQMakelaars.nl
T: 0528 - 445 409

0528-445409

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen